Beltéri falfestékek

image
image

Miért beltéri a beltéri falfesték?

A festék három fő összetevője a kötőanyag, a pigment és az oldószer, illetve a töltő- és adalékanyag. Az ezekben rejlő eltérések adják a bel- és kültéri falfesték közötti különbséget. Például a számos beltéri festéknél alkalmazott pigment kültéri használatra nem alkalmas, hamar elveszíti a színét. Beltéri festékeknél külön követelmény, hogy azok szervesvegyület-kipárolgása minimális legyen – a kültéri festékeknél ez nem garantált, éppen ezért soha ne használjunk kültéri festéket beltéren!

Milyen festéket kell válasszunk?

A nagy kínálat ellenére a beltéri festékek két típusa, a diszperziós, valamint a mészalapú festék között szokás különbséget tenni.
Mész alapú beltéri falfesték: a mészfesték ma újra közkedvelt lett, legfőbb tulajdonsága, hogy környezetkímélő, lélegző, páraáteresztő, fertőtlenítő és kopásálló. 
Diszperziós beltéri falfesték: A leggyakrabban használt festéktípus mellett számtalan érv szól. Amellett, hogy a minőségi fajták már egy réteg után is tökéletes fedést biztosítanak, az egészségre és a környezetre sem károsak, színtartók, kopásállók, foltmentesek, és ha kell, tartalmaznak penészgátló összetevőt. Színminta alapján a kiválasztott szín bármikor újra előállítható.

A diszperziós festékek közé tartozik az úgynevezett latex festék, melyek speciális kötőanyaggal készülnek, a felületen vékony, de nagyon ellenálló réteget képez.

PROBLÉMÁS FALFELÜLETEK

Penészes falak
Penészes falak
Héra penészgátló belső falfesték és héra penészgátló lemosóoldat
Párás falak
Héra páraáteresztő szilikát belső falfesték
Hibák, repedések javítása
Héra falfix diszperziós mélyalapozó, Progold tükörlgett
Piszkos falak megelőzése
HÉRA Clean&Style mosható és dörzsálló beltéri matt latex falfesték

Gyakori kérdések beltéri falfestésről

Válaszd a HÉRA Clean&Style mosható és dörzsálló beltéri matt latex falfestéket. Vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére. Kifejezetten ajánljuk nagy igénybevételnek kitett felületekre. Egészségügyi intézményekben is alkalmazható.

Keresés a weboldalon