Kültéri falfestékek, vakolatok

image

Hogyan válasszunk kültéri falfestéket?

Az épületek megóvása érdekben kiemelt figyelmet kell fordítanunk a homlokzat karbantartására is. Elengedhetetlen, hogy rendszeresen tisztítsuk, javítsuk az a repedéseket, hibákat, az idő múlásával és viszontagságaival felmerülő sérüléseket. A megfelelően előkészített falfelület lefestése alapozza meg az épület külső védelmét, valamint időtállóságát.

Az ízléses, dekoratív látványt nyújtó homlokzati festékek kiválasztásának legfontosabb kritériuma a minőségre irányul, csak ezután következhet az esztétikum. Ennek oka az időjárásban keresendő, mivel elsődlegesen a nedvesség az, ami jelentős károkat okozhat az épületben. Ennek elkerülése érdekében nagyon lényeges, hogy az a kültéri falfestékek, amivel kezeljük a homlokzatot, ellenálló legyen. 

A mész alapú falfesték nem elhanyagolható tulajdonsága, hogy vízzel oldható volta miatt környezetbarát. Alkalmazása igen egyszerű, hiszen nem igényel különleges eszközöket a felhordása. 

Megfelelő alapozással a szilikátos kültéri falfestékekek egyaránt alkalmasak régi vagy új, valamint klasszikus és könnyű ásványi vakolatok impozáns védelmére esztétikus látványt keltve használatával. Fontos megjegyeznünk, hogy gipszes és akril alapokra ez a festéktípus nem alkalmazható.

A szilikon bázisú kültéri festékek rendelkeznek a legkedvezőbb épületfizikai tulajdonságokkal, mivel vizes alapúak és szilikongyanta kötőanyagúak. Az alaphoz jól tapadva fedőképességük kiemelkedő, ellenállóak az UV sugárzással szemben, és ezzel együtt megfelelő páraáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, továbbá vízállóak is. 

Probémás falfelületek

Frissen glettelt a homlokzatom
THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító festék matt, szilikongyanta kötőanyagú homlokzatfesték vakolt felületekre. Alapozáshoz a THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító alapozó használatát javasoljuk.
Algák, penész és gombák – eltávolítás
A THERMOTEK DRYVIT homlokzattisztító oldat a biológiai szennyeződések – algák, penész és gombák – eltávolítására szolgál.
Salétromos, algás a meglévő homlokzatom
THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító festék matt, szilikongyanta kötőanyagú homlokzatfesték vakolt felületekre. Alapozáshoz a THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító alapozó használatát javasoljuk.
Hibátlan homlokzat
Héra kolor homlokzat- és lábazatfesték. Kiadós, tartós bevonatot képez, megőrzi a felület struktúráját, időjárásálló, páraáteresztő, bevonata a fal természetes szellőzését nem gátolja.

Gyakori kérdések

Keresés a weboldalon