Téli otthonfelújítás: 5 munkafolyamat, amihez nyugodtan hozzáfoghatunk

Sokan úgy gondolják, hogy az otthonfelújítás kizárólag a tavaszi és nyári hónapokban lehetséges, de tévedés lenne ennek hinni. A tél is kiváló időszak lehet számos ház körüli munka elvégzésére. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a felújítási munkálatokat, amelyeket hideg időben is bevállalhatunk.

1. Burkolás télen? Igen, lehetséges!

A burkolás nem csupán meleg időszakokban végezhető el. Legyen szó parkettázásról, csempézésről vagy akár padlószőnyeg lerakásról, télen is belevághatunk ezekbe a projektekbe. Fontos figyelni a hidegburkolásnál a lassabb száradási időre, mivel a nedvességtartalom miatt a ragasztó később szárad meg.

2. Épületgépészeti munkák és belső szerelvényezések

A hideg idő sem akadályoz meg bennünket az épületgépészeti munkákban. Vezetékek behúzása, konnektorok, lámpatestek és kapcsolók cseréje mind elképzelhető télen is. A kábelsínek használata ideális lehet teljes vezetékcserére. 
Érdemes azonban figyelni, hogy a hidegburkolásnál a ragasztási munkálatokat ne végezzük nagy hidegben, és a burkolási segédanyagokat melegben tároljuk, hogy azok alkalmazkodjanak a hőmérséklethez.

3. Glettelés és festés télen

A glettelés és festés olyan munkafolyamatok, amelyeket télen is elvégezhetünk, feltéve, hogy a megfelelő belső hőmérsékletet biztosítjuk. Fontos, hogy a glettelést a fűtési szezonban végezzük el, amikor már helyén vannak a nyílászárók és működik a fűtés.
A glettelés során nagy mennyiségű nedvesség kerül a falakra, ezért biztosítani kell a megfelelő szellőzést és levegőcserét. A festés előtt célszerű lecsiszolni a frissen glettelt falakat. Ezek a folyamatok időigényesek, de a téli időszakban is megfelelően elvégezhetőek. Ha már festünk, válasszunk mosható beltéri falfestéket, hogy évek múlva is szemet gyönyörködtető legyen a látvány. A mi tippünk a Héra Ceramic, melynek speciális mikrokerámia-gyöngy tartalmának köszönhetően a legellenállóbb Héra beltéri falfesték. A kerámia technológia kimagasló mosás- és dörzsállóságot biztosít a felületnek, így téve azt foltmentesen tisztíthatóvá és fertőtleníthetővé.

4. Bútorok átfestése

Nem csak a falak festése frissítheti fel otthonunkat, hanem a bútorok átfestése vagy átalakítása is. Egy régi komód vagy szék újrafestése friss színt és életet vihet a térbe, miközben egyéni stílust is kölcsönöz az otthonnak. Ha mindig is egy olyan festéket kerestél, ami mindenre jó és nem hagy cserben semmilyen felületen, akkor a Trinát Special multiTOP 9in1 az, amit keresel! Tedd könnyedé és változatossá otthoni festési projekteidet ezzel a sokoldalú, gyorsan száradó és szagtalan festékkel! Ez lesz a tökéletes társad minden otthoni

5. Lakásfelújítási megoldások télen
A hideg időszak kiváló alkalom lehet az esetleges hibák felkutatására. Ajtóinkat, nyílászáróinkat és csaptelepeinket érdemes megvizsgálni, és ha szükséges, cserélni. Beépített bútorokat vagy más bútorokat is kicserélhetünk télen. Kisebb felújításokkal, például új polcokkal vagy szekrényekkel könnyen felfrissíthetjük otthonunkat. Ha nagyobb átalakításra vágynánk, a gipszkarton remek választás lehet. Gyorsan rögzíthető, könnyen alakítható, és minimális por keletkezik a munka során.
Ha télen tervezed otthonod felújítását, és minőségi anyagokra vagy eszközökre van szükséged, látogass el hozzánk! Válogass széles termékválasztékunkból, és kérj szakmai tanácsokat üzletünkben! Ha kérdésed van, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot! A téli otthonfelújításnak nincs akadálya!

Keresés a weboldalon