Beltéri falfestés lépései!

image

Beltéri falfestés, lépésről lépésre! A festés egyszerű és olcsó módja a szobák azonnali felfrissítésének. Amennyiben saját kezedbe veszed szobád, lakásod felújítását, akkor nagy segítségedre lesz ez a bejegyzés!

  1. Válassz megfelelő időpontot a festéshez! Szárazabb hőmérsékleten könnyen ki tudjuk szellőztetni a lakást és a festék és hamar meg tud száradni.

2. Szerezd be a szükséges eszközöket a festéshez!

Ha látványos változtatást szeretnénk otthonunkban elérni pénztárcabarát módon és gyorsan, akkor egy jól kiválasztott falfesték csodákra képes!

Szükséged lesz:
takarófóliára
maszkolószalagra
nedvszívó rongyra (a falak leporolásához és a cseppek feltörléséhez) 
csiszolóra
spaklira
falhibákhoz UniKitt Mestertapaszra vagy Pro Gold tükörglettre
egy doboz festékre a kiválasztott színben, a mi tippünk: Héra Prémium vagy Héra Clean&Style mosható falfesték
festőhengerre és tálcára,
ecsetekre – egy közepesre és egy kicsire
keverőpálcára
létrára (a nehezen elérhető helyekhez)
hígítóra (a véletlen festékcseppek eltávolításához)

3. Takard le a bútorokat!

A bútorokat érdemes eltávolítani a helyiségből festés előtt, de ha kevés a helyed, akkor húzd a szoba közepébe és takard le őket takarófóliával. TIPP: használj egy sima műanyag zacskót a lámpák megóvására, egyszerű és olcsó megoldás.

4. Jöhet a maszkolószalag!

Ragaszd ki az összes konnektort, ablakkeretet, ajtót, díszlécet, és minden mást maszkolószalaggal, amit nem szeretnél, hogy festékes legyen.

5. Felületelőkészítés – gyakran több idő, mint maga a festés, de megéri!

Tisztítsd meg a felületet! Mosószeres vízzel mossuk le alaposan a falat. A falfelület a festés előtt legyen tiszta, száraz és tapadásmentes.

Javítsd ki a falhibákat! A falhibákat UniKitt Mestertapasszal is elrejthetjük. A nagyobb rossz minőségű felületi hibákat pedig gletteljük le Pro Gold tükörglettel, majd csiszoljuk simára. Ügyeljünk a szintkülönbségre.

Csiszolás. Sok porral jár, de a falak egyenletlensége miatt nélkülözhetetlen. A lecsiszolt falat kefével portalanítsuk, lehullott port porszívozzuk fel.

4. Készítsd elő a falat a festéshez!

Használjunk Héra Falfix diszperziós mélyalapozót, mely megakadályozza a felület nedvszívó képességét. Ezt korong ecsettel vagy hengerrel vigyük fel egy rétegben a falfelületre, és hagyjuk két órán át száradni. Ahhoz, hogy a kívánt eredmény elérjük, fontos az 5:1 vagy 3:1-es hígitás.

5. Fesd le a falat az egyénsiégedhez illő színekkel! Az előkészített flare máris felvihetjük a festéket 1-2 rétegben. A rétegek között is meg kell várni a ket óra száradási időt.

image
beltéri festés lépései, falfestés kisokos

6. Távolítsd el a maszkolószalagot!

Amikor már csaknem teljesen megszáradt a festék, óvatosan távolítsd el a maszkolószalagot. Ha addig vársz, amíg teljesen megszárad, fennáll annak a veszélye, hogy a maszkolószalaggal együtt lehúzol egy részt a festékből is. Ha ez mégis megtörténik, a kis ecsettel még korrigálhatsz rajta.

Készen is vagy! Nincs más hátra, minthogy gyönyörködj a munkádban! Sima, tökéletesen egyenletes falak büszke tulajdonosa lettél.

#festéstipp

Ha magasabbra vágyunk: fessünk függőleges csíkokat a falra belmagasság tágítására! Merész színekkel is bevállalhatod!

Keresés a weboldalon